/ Nuorisotoiminta/

Nuorisotoiminta

Kalevan Rastin lasten ja nuorten suunnistusryhmät

Tervetuloa mukaan lasten ja nuorten harjoitusryhmiimme! Harjoitusryhmät kokoontuvat maanantaisin toukokuun alusta aina lokakuun alkuun asti klo 17.30-18.30. Ensimmäinen harjoituskerta on Laulurinteen maastossa 8.5.2023.

Suunnistusryhmien ohjelman ja harjoituspaikat sekä harjoituskartat löydät erillisestä kalenterista sekä myClubin kalenterista.

Harjoitusryhmissä tutustutaan leikin ja pelien avulla suunnistukseen lasten ja nuorten ikä huomioiden. Ensimmäiset neljä kertaa Hippo-suunnistuskoulun merkeissä, jonka aikana opetellaan suunnistuksen alkeet.

Tämän jälkeen ryhmät jatkavat läpi kesän hioen suunnistustaitoa sekä leikkien että pelaillen.

Hippo-suunnistuskoulu on osallistujille ilmainen. Hippo-koulun jälkeen harjoitusryhmissä harjoittelusta peritään nuoren kilpailijan jäsenmaksu 60 €. Nuoren jäsenen muut edut.

Ilmoittautuminen ryhmiin on nyt auki! Alla olevan kuvauksista löydät ilmoittautumislinkit eri ryhmiin. Lisätiedot: toimisto@kalevanrasti.fi

4-6- vuotiaiden ryhmä

4-6- vuotiaiden ryhmä ilmoittautuminen

Nuorimpien ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti liikkumistaitoja metsässä sekä tutustutaan karttaan ja karttamerkkeihin leikkien ja pelaillen. Harjoituksissa liikutaan aina metsässä aikuisen kanssa. Huoltajan mukana olo lapsen sitä tarvitessa on suositeltua.

7-9- vuotiaiden harjoitusryhmä

7-9- vuotiaiden harjoitusryhmä ilmoittautuminen

7-9- vuotiaiden harjoituksissa suunnistetaan jo helppoja ratoja ryhmässä sekä taitojen karttuessa jo itsenäisesti. Tavoitteena on oppia suuntamaan kartta ja ymmärtämään kartan ja maaston välistä yhteyttä, esimerkiksi polkujen ja pistemäisten kohteiden avulla. Suunnistuksen ohella harjoituksissa liikutaan monipuolisesti leikkien ja pelaillen. Ryhmässä tutustutaan myös kilpailemiseen noin kerran kuussa järjestävissä harjoituskisoissa, joiden jälkeen kilpaileminen sujuu myös kansallisissa kisoissa.

10-12- vuotiaiden harjoitusryhmä

10-12- vuotiaiden harjoitusryhmä ilmoittautuminen

Vanhempien harjoitusryhmässä suunnistustaidossa edetään jo käyräsuunnistukseen eli tulkitsemaan maastossa olevia mäki- ja suppamuotoja. Myös suunnistuksessa ohjataan ennakoivaan suunnistamiseen eli kartasta etsitään maastomuotoja ja muita kohteita, joita sitten havainnoidaan katseella maastosta. Ryhmän mukana edetään myös turvallisesti kohti itsenäistä suunnistamista.

13-18- vuotiaiden valmennusryhmä

Harjoitusryhmien lisäksi 13-18 -vuotiaiden valmennusryhmän kokoontuu pääsääntöisesti tiistaisin. Harjoitukset löytyvät myClubista. Lisätietoja nuorten valmennusryhmän harjoituksista saat valmennuspäällikkö Jere Pajuselta (puh. 050 56 47 486 tai jere.pajunen@kalevanrasti.fi)